Mat Yoga – De manier om een ​​perfecte yogamat te vinden

Tijden veranderen en yoga is erg populair geworden in het westen. Mensen worden gezondheidsbewuster en proberen zichzelf van ellende te redden door zich bezig te houden met verschillende ‘groene’ en ‘biologische’ trends en activiteiten. Hoewel de meeste van deze trends een voorbijgaande rage zijn (supplementen, pillen, poeders, sappen, enz.), is yoga een bewezen wetenschap, duizenden jaren oud, met een gevestigde lijn van ervaren scholen en leraren. Veel mensen beginnen met yoga omdat het veilig en effectief is en geen noemenswaardige inspanning vereist, in tegenstelling tot pilates of intensievere programma’s. Yoga werkt net zo goed op het lichaam als op de geest, en de subtiele effecten zijn onmiddellijk voelbaar.

Wil je dit ook maar liever thuis, dan kan dat ook namelijk yogales online.

Overweeg om te investeren in een goede mat, voordat je actief yoga gaat beoefenen – het enige vereiste accessoire van yoga dat een aanzienlijk verschil kan maken in je vooruitgang. Een goede mat zorgt voor extra ondersteuning, stabiliteit en comfort en maakt oefenen erg leuk. Integendeel, een onvoldoende mat kan je klas in een nachtmerrie veranderen. Lees verder om erachter te komen hoe je die perfecte mat kunt vinden – de beste vriend van yogabeoefenaars.

De volgende factoren spelen de belangrijkste rol bij het bepalen van uw behoeften:

Uw vaardigheidsniveau Beginners wordt afgeraden om te investeren in eigen yogamatten. Veel mensen haken al na een paar lessen af ​​en gooien uiteindelijk hun matje weg. Een goede mat kost gemakkelijk $ 100, maar zal snel biologisch afbreken vanwege de natuurlijke materialen, een goedkopere PVC-mat zal vele jaren nodig hebben om te ontbinden. Bedenk eens hoeveel mensen yoga opgeven en elk jaar hun mat weggooien. Dat is geen goede matyoga.

Als je net begint, gebruik dan een mat van je studio – ze zijn schoon, netjes en dik genoeg voor iedereen. Als je een tijdje oefent en de effecten begint te voelen, is het misschien tijd om te overwegen om je eigen mat aan te schaffen.

uw budget Matprijzen variëren van $ 10 tot $ 100, afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Matten van volledig natuurlijk rubber zijn meestal duurder, maar bieden superieure duurzaamheid, demping en comfort. Goedkopere, PVC en PER (minder milieubelastend dan PVC) matten voor yoga hebben soms vergelijkbare eigenschappen maar kosten een stuk minder. Over het algemeen geldt dat hoe geavanceerder en toegewijder u bent, hoe meer u aan uw mat zou moeten uitgeven, aangezien de investering zich in de toekomst zal terugbetalen. De prijs-kwaliteitverhouding met yogamatten is bijna direct.

Als je er zeker van bent dat je je vaardigheidsniveau en je budget kunt bepalen, is het tijd om je mat uit te kiezen – Yoga zal nooit meer hetzelfde zijn (grapje).

Overweeg de volgende kenmerken van een goede yogamat en kies er een die het beste bij je past:

Materiaal De beste matten zijn gemaakt van natuurlijk, biologisch afbreekbaar rubber (latex) of geavanceerde polymeren die ook milieuvriendelijk zijn. Ik raad natuurlijk rubber aan, als je de geur niet erg vindt, als je dat wel doet, overweeg dan jute, milieuvriendelijke polymeren of een combinatie van beide. PVC-matten zijn meestal de goedkoopste, maar ze bieden wel redelijk goede stabiliteit, grip en cu (hierover later meer). Als u een PVC-mat koopt, kost deze u niet meer dan $ 20, tenzij u extra betaalt voor het uiterlijk.

Maat Matten variëren in lengte (60-75″) en breedte (20-24″), en grotere matten zijn meestal comfortabeler. Houd er rekening mee dat grotere matten zwaarder en omvangrijker zijn en veel moeilijker om naar de les te dragen. Matyoga gaat over balans, dus het beste idee is om één grote mat te hebben om thuis te oefenen, één lichte en dunne mat (of een handdoek) voor op reis en één gewone mat (en tas) om mee te nemen naar de les.

Dikte Beginnende studenten maken meestal dikkere matten (ongeveer ¼”). Oefenen op een dikkere mat is in het begin gemakkelijker, maar als je eenmaal verder gevorderd bent, kan te veel diepte een afleiding worden. Dikte is meer een persoonlijke voorkeur dan een vereiste. Meest generieke PVC-studiomatten zijn tussen 1/8 “en ¼”.

Kleverigheid 99% van de yogamatten hebben geen grip als ze extreem nat zijn. Houd hier rekening mee en klaag niet als je begint te glijden en glijden tijdens je Hot yoga-beoefening, koop een speciale yogahanddoek en bedek je mat ermee. Premium matten kunnen beter tegen nattigheid, maar ze zijn niet perfect. Test de grip van je mat als deze droog is. Idealiter zou een goede mat niet te plakkerig moeten zijn, omdat dit niet helpt bij positiewisselingen. Natuurlijke materialen, zoals rubber en jute, hebben over het algemeen een superieure grip, hoewel goedkopere PVC-matten net zo goed kunnen werken.

Als je snel antwoord wilt De vuistregel is: hoe meer je uitgeeft aan je mat, hoe beter hij zal zijn en hoe langer hij meegaat.

Deze curcus is afgeleid van Happy with Yoga.

Zoek naar de best beoordeelde matten en je zult waarschijnlijk net zo tevreden zijn als honderden andere gebruikers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ajax-loader